Banteay Srei


 

Organisaionen Banteay Srei er en af Folkekirkens Nødhjælps lokale samarbejdspartnere i Cambodja i arbejdet med at bekæmpe og forebygge sult i landet - et projekt som buy aid bl.a er med til at støtte.


Banteay Srei er en cambodjansk organisation, som arbejder med at hjælpe fattige og sårbare landsbykvinder. Kvinderne er specielt udsatte på grund af en kultur præget af ulighed og diskrimination mod kvinder. Derfor mangler kvinderne ofte midler, viden og ressourcer til at kunne klare sig. Banteay Srei arbejder med at styrke kvindernes rettigheder - både lokalt i landsbyerne og på nationalt plan. Gennem låneprogrammer tilbydes fattige kvinder små lån, der er med til at sikre mad og uddannelse til kvinderne og deres familier, så de kan klare sig.

I Cambodja er hver dag ofte en kamp for at skaffe mad for mange familier. Det gør det ikke bedre, at klimaforandringer får regnen til at falde uregelmæssigt og på de forkerte tidspunkter. Det går ud over høsten, der ind imellem visner bort eller rådner på grund af for lidt eller for meget vand. Det gør adgangen til mad og vand vanskelig, hvilket har stor indflydelse på familiernes levevilkår. Fødevaresikkerheden er derfor lav, og mange familier kæmper for at holde sulten fra døren. De små lån kan derfor være helt afgørende for familiernes overlevelse og mulighed for at skaffe de mest basale fornødenheder.

 

Låneprogrammet er bl.a. kommet indbyggerne i landsbyen Poy ved Battambang i det nordvestlige Cambodja til stor gavn. Læs mere her: http://www.noedhjaelp.dk/nyheder/seneste-nyt/mindre-sult-i-cambodja